Store forventninger til første Boat Show i kølvandet på corona

Bluebay Marine har oplevet ekstrem efterspørgsel under pandemien, og nu skal fremgangen blandt andet forankres gennem forårets store bådudstilling i Fredericia

Hvert andet år valfarter omkring 30.000 entusiaster til Danmarks eneste indendørs bådudstilling, Boat Show i Fredericia. 2021-udgaven måtte dog bøje sig for corona-pandemien, så både udstillere og besøgende længes mod foråret 2023, hvor det endelig går løs igen efter fire års pause.

Det gælder også Bluebay Marine A/S fra Silkeborg: - Det er absolut noget, vi glæder os til. Vi er altid glade for at udstille i Fredericia, og det er alt for længe siden, vi har kunnet møde publikum på Boat Show, fastslår direktør og indehaver Dan Christiansen.

For Silkeborg-virksomheden har corona-perioden været ekstraordinær på alle måder.

- Vi har oplevet en ekstrem efterspørgsel på vores både, og i høj grad også fra helt nye kunder. Folk er jo blevet hjemme på grund af corona, og så har de kigget efter alternative måder at holde ferie på - og der har rigtig mange fået øjnene op for livet på vandet, fortæller Dan Christiansen.

Som i andre brancher er forsyningssituationen en faktor i bådbranchen. Men Bluebay Marine har 11 motorbåds-brands i huset, og de var forudseende nok til at købe rigtig mange både hjem, da pandemien bankede på.

- Vi har heldigvis ikke måttet skuffe nogle kunder. Enkelte gange har vi måske måttet enes om en lidt anden motor, eller man har måttet vente nogle dage på leveringen. Men det har der været fuld forståelse for blandt kunderne - de har bare været glade for at komme ud at sejle, siger direktøren.

Ny kundegruppe er nærmest tryllebundet

Dan Christiansen havde en lille bekymring for, om den nye kundegruppes begejstring kølnede, når den coronafri hverdag meldte sig. Men den bekymring er blevet gjort grundigt til skamme.

- Vi har ikke oplevet en eneste ny kunde, som har ringet og sagt "Nej, det er alligevel ikke noget for os, hvordan kan vi komme af med båden?".

Tværtimod er mange nærmest blevet tryllebundet - nogle af dem, vi solgte til i coronatiden, har vi opgraderet båd for to gange, enkelte endda tre gange.

Det er enormt positivt, både for os og for hele sejlermiljøet, og den medvind skal vi fastholde gennem blandt andet Boat Show, understreger Dan Christiansen.

Den nye Galeon 430 Skydeck er er noget af det, de besøgende kan opleve hos Bluebay Marine på forårets Boat Show Denmark i Fredericia

Ifølge direktøren bliver der mange spændende nyheder at opleve i Fredericia.

- Vi kommer blandt andet med en ny Nordkap 830, som vi venter os meget af. Finnmaster kommer også med nyheder, og så kommer der nye modeller fra Galeon, som vi håber, vi kan nå at få med. Der bliver masser af både at kigge på, og vi har kæmpestore forventninger til dagene i Fredericia, fastslår Dan Christiansen.

Der er allerede 140 udstillere på listen til forårets Fredericia Boat Show, som foregår over to weekender, 24.-26. februar og 2.-5. marts 2023.

YDERLIGERE OPLYSNINGER:
Kontakt Messechef Lars Søndergaard, MESSE C, tlf: 75922566, mail: ls@messec.dk