Vi sætter kursen mod inspiration

Herunder finder du sceneprogrammet til BOAT SHOW 2023. Scenen var fyldt med spændende oplæg og mens vi venter på, at BOAT SHOW 2025 løber af stablen, kan du finde inspiration ved de oplægsholdere der gæstede scenen i 2023. 

Bliv skibsingeniør og design fremtidens grønne skibe

 

 

Fra august 2023 kan du på MARTEC tage en professionsbacheloruddannelse i skibsteknik og marin konstruktion, i daglig tale skibsingeniør. På engelsk hedder uddannelsen Bachelor in Naval Architecture and Marine Engineering.

Uddannelsen er for dig, der brænder for at være kreativ og udnytte dine tekniske kundskaber og se, det du laver blive til virkelighed. 

Uddannelsen er udviklet i samarbejde med erhvervet og giver adgang til spændende jobs inden for udvikling og design af fremtidens skibe og marine konstruktioner. 

Der er mangel på skibsingeniører, både nationalt og internationalt og derfor giver uddannelsen mulighed for en international karriere i verdens førende skibsdesignhuse. 

Kom og hør om den nye eftertragtede uddannelse og om karrieremulighederne inden for Det Blå Danmark for skibsingeniører.

Eventyr og kammerater for livet på Skoleskibet DANMARK

 

 

Hvert år byder MARTEC velkommen til flere hundrede unge fra hele landet, som ønsker at tage en maritim ungdomsuddannelse med togt om bord på Skoleskibet DANMARK.  

Eleverne søger mod de 2 populære og eftertragtede ungdomsuddannelser til ubefaren skibsassistent og maritim student STX og HF, som begge byder på eventyr, kammeratskab for livet og eksamensbeviser og certifikater, som er eftertragtede af erhvervslivet.

Ubefaren skibsassistent til søs varer 20 uger og bringer dig til spændende steder om bord på Skoleskibet DANMARK og en eftertragtet uddannelse som ubefaren skibsassistent og mulighed for at arbejde på skibe, både nationalt og internationalt.

Maritim student STX og HF varer 4 eller 3 år, da også indeholder den maritime uddannelse ubefaren skibsassistent og et længere togt på Skoleskibet Danmark.

Når man dimitterer, har man således både en HF- eller studentereksamen, som giver adgang til langt de fleste videregående uddannelser, og en uddannelse som ubefaren skibsassistent og dermed mulighed for at tage hyre i søfarten, nationalt og internationalt.

Kom og hør om begge disse attraktive uddannelser og om elevernes egne oplevelser. 

Felix Smith og Anders Mundelin - Vind i sejlene

 

 

De famøse røde bukser er blevet udødeliggjort i den seneste sæson af ’Klovn’. Men har du planer om at erhverve dig buksen, der kræver, du er sejlet over Atlanten, kan udsigten virke lang og besværlig. Derfor har Felix Smith og Anders Mundelin sat sig for at lette ankeret og lære at sejle.

Alt dette bliver veldokumenteret i en online programserie, hvor de bliver undervist af en lang række erfarne gæstekaptajner. Og du er inviteret med! Som seer er du med helt fra starten.

Udgangspunktet minder mest af alt om Allan Simonsens optræden i Vild med dans, mens slutresultatet gerne skal sende tankerne mod hans ageren på en fodboldbane.

Kort sagt – dette er sejlads for dummies. Programserien lanceres i forbindelse med BOAT SHOW 2023, hvor du kan møde Felix og Anders på scenen.

Her viser de fraklip, trailers osv. samt fortæller om deres rejse som helt grønne spejdere der gik ombord på en båd for at lære at sejle, mens de sejlede.

Mads (Blærerøven) Kristensen & de Gamle Sure Mænd

 

 

Få et godt grin og måske lidt stof til eftertanke, når Danske Tursejlere og Mads Christensen med et glimt i øjet giver et kærligt klap bagi til det sejlende folk.

- Er "gamle sure mænd" en myte eller virkelighed i sejlerverden?
- Hvordan får vi åbnet døren i klubberne for flere kvinder, unge mennesker og landkrabberne?
 - Kan en skipper egentlig tillade sig at udstikke direkte ordrer ombord en båd i et moderne samfund?

Måske får vi svarene under foredraget. Det bliver i hvert fald sjovt, tankevækkende og det kommer helt sikkert ikke til at gå stille for sig.

Sheisthecaptain

- Singlehandsejler på dybt vand

 

 

Et foredrag om at nørde, fare vild og finde ind til det allervigtigste - sin mavefornemmelse. Og om at turde lidt mere, drømme lidt højere og leve lidt friere.

Jeg købte en båd uden sejlererfaring eller viden om, hvad jeg gik ind til.

Og heldigvis for det, for ellers havde jeg nok ikke turde tage springet - og slet ikke alene! Kom og hør, hvordan jeg som landkrabbe har måtte lære alt - og om altid at gå all in på alle måder for at blive den kaptajn, jeg drømmer om at være.

Drømmen blev en hobby og siden en hel livsstil. Og nu har drømmen fået vokseværk. Jeg glæder mig til at dele min fortælling med jer!

Skonnerten Fulton hjælper unge på ret kurs

 

 

Fulton skipper Jakob Jensen fortæller om den tremastede skonnert Fulton, arbejdet med udsatte unge og dagligdagen ombord.

Skonnerten ’Fulton af Marstal’ blev søsat i 1915 og sejlede de første 55 år som fragtskib, først på Atlanten med klipfisk fra Newfoundland til Middelhavet og senere i Skandinavisk farvand. I 1970 overtog Nationalmuseet skonnerten. Skibet blev tilbageført til det oprindelige udseende og fragten blev erstattet med unge mennesker. Fulton blev til lejrskoleskib og også base for en gruppe udsatte unge.

I dag sejler Fulton fortsat som lejrskoleskib og også med unge, som har brug for en hjælpende hånd til at finde en god kurs i livet. Som Esbjerg Matroser arbejder de side om side med besætningen på at løse de opgaver, der får skibet til at sejle.

Se mere om Fulton her

Sejl mens du tager en ungdomsuddannelse eller sejl mens du bliver student

 

 

Kom og få et indblik i det unikke sejlmiljø som Oure Sejlgymnasie tilbyder. Et ophold på Oure Sejlgymnasie giver oplevelser for livet og et stærkt fællesskab med andre passionerede unge, som sammen skaber et helt specielt sejlermiljø - både under og efter dit ophold.

Mød Anders Kronborg Kjær, underviser i sejlads på Oure Kostgymnasium. Anders er cand. scient i Idræt, med bifag i bl.a. sportspsykologi og talentudvikling. Han har sejlet et hav af store mesterskaber, herunder vundet VM i X-35, været en del af Youth America’s Cup i 2017 samt sejlet i Club Swan50 serien de sidste tre sæsoner.

Anders er ekstremt passioneret omkring undervisning og udvikling af unge sejlere. At kunne være så tæt på de unge i tre år skaber et unikt fundament for at udvikle nogle gode sejlere, men hvad endnu vigtigere er, nogle selvstændige, robuste og trygge individer som er godt klædt på til resten af livet.

Deleøkonomi til søs

 

 

Skipperi Danmarks direktør, Bo Hilding, fortæller om rejsen fra en tom mailboks og nogle finner med en god ide - til en flåde på over 40 både og 15.000 sejltimer om året, alene i Danmark.

Deleøkonomi er kommet for at blive - Det er bedre for vores økonomi, for miljøet og for udnyttelsen af vores ressourcer ... og for vores bekvemmelighed.

Hør en fortælling om hvordan Skipperi er blevet til, og hvad der driver virksomheden fra 5 robåde i Helsinki, til 500 både over det meste af verden.

Oceans of Hope højskole, I samme båd - på samme planet

 

 

Har du en blå drøm - og ønsker du at gøre en forskel for andre og for vores blå planet? Så kom og hør mere om Oceans of Hope højskole - det er lige noget for dig!

Oceans of Hope Højskole er et maritimt højskolekursus i samarbejde med eksisterende højskoler. Her bindes højskolerne i Danmark sammen og sejler ud i verden og arbejder med bl.a. Verdensmål 14, Livet i Havet.

I 2023 samarbejder Oceans of Hope Højskole med Oure Højskole og med den nystartende Ranum Højskole som udspringer fra Ranum Efterskole College.

"At planlægge og udføre en længere sørejse er en helt unik mulighed for dannelse, læring og handlekraft. Skal vi i mål, må vi samarbejde og blive i besværet. Vi er i samme båd på samme planet - det er meget meningsfuldt og skaber håb!" - Mikkel Anthonisen

Blå Oplevelser med Danske Tursejlere

 

 

Naturen langs de danske kyster rummer et utal af unikke eventyr, som mange danskere aldrig får oplevet.

Med Blå Oplevelser har Danske Tursejlere stablet et projekt på benene, som netop har til formål at få flere ud i den maritime natur, med særligt fokus på områderne omkring de 300 turbøjer.

Hør i dette foredrag om, hvordan du lettere kan finde inspiration til flere ”blå oplevelser”.

Paneldebat om fremtidens antibegroningsbehandling

 

 

Hvordan kan vi sejlere i fremtiden lave en mere miljø-skånsom antibegroningsbehandling? Det er et yderst aktuelt tema.

Der er mange spørgsmål, men ikke så mange svar. Dansk Sejlunion tager derfor initiativ til en paneldebat om emnet. I panelet deltager forskellige interessenter.

Der søges svar på spørgsmål som fx:
- Er mekanisk rengøring af bunden en mulighed?
- Skal der bundmales? Hvis ja, hvilke type bundmaling er der på markedet?
- Hvilke krav stiller det til faciliteter på havnene i fremtiden?
- Hvad kan vi forvente os af myndighederne?

Publikum opfordres til at deltage aktivt i debatten der modereres af Lena Hellström, Dansk Sejlunion.

Drømme i sigte – mød Leonora og Sissel og hør om planerne for at sejle jorden rundt i fire år

 

 

Sissel og Leonora, er to 24-årige piger med en uendelig nysgerrighed på vores blå planet. Den 9. juli 2023 slipper de fortøjningerne og sætter kursen mod de store verdenshave. De har en mission om at sejle jorden rundt for at finde de vildeste dive-sites i verden, og de har begge boet og arbejdet i udlandet på dykkerskoler.

"Da vi tog beslutningen om at sejle jorden rundt, for et år siden nu, havde vi hverken råd til en båd eller sejlererfaring til at sejle jorden rundt.

Vi vil gerne tage jer med i en fortælling om, hvordan det kan lykkes at stable et så omfattende projekt på benene, både økonomisk og praktisk, og ikke mindst hvorfor det er så piv vigtigt at vi lytter til vores hjerter og går benhårdt efter drømmene. Uanset hvor urealistisk de synes
". 

Tag på togt med 15 årige Vitus - 5200 sømil - rund Azorerne og hjem igen

 

 

Vitus er 15 år og holder foredrag om sit livs togt, et togt som ændrede hans liv fra gaming til aktiv fritid.

I foredraget tager vi med Vitus på et eventyr ned langs Europas vestkyst med kurs mod Madeira og Azorernes storslåede natur. Togtet går herfra nordover via Irland og tværs gennem Skotland og tilbage til Gilleleje.

Efter års forberedelse med klargøring af skib og besætning, kaster de fortøjningerne i starten af maj 22, og sætter kursen sydover. Togtet varer næsten 4 måneder førend de atter går gennem molerne i Gilleleje havn.

I foredraget fortæller Vitus, hvordan de fik muligheden for at stikke til søs i fire måneder. Han fortæller også om planlægningen og klargøringen, men ikke mindst - om selve togtet.

Yamaha i går, i dag og i fremtiden

 

 

Indblik i bådudviklingen fra 70’erne og frem. Se bådtendenser og kundegrupper og hvor enestående det er at have en stor uhomogen kundegruppe.

Se hvordan brands følger kunder på sidelinjen og følger eller skaber udviklingen sammen. Ingeniørudvikling i Japan, og salg i hele verden med ”et hav” af produkter. Sikkerhed og long life fokus kombineret med at være førende inden for det sidste nye og være i front med den digitale udvikling.

I mere end 20 år har Yamaha i Scandinavian været fokuseret på testfakta, miljøbevidsthed og lavest mulige brændstofforbrug, kombineret med sikkerhed og kundeforventningsafstemning.

Et indblik i EL-både, selvsejlende både og helhedsløsninger. Fortalt af Preben Hansen, Area Sales Manager, Yamaha Motor Scandinavien

Med SY Arctic Challenge til Grønland

 

 

Kom og hør om familien Vaupel Andersens 3 måneders togt til Scoresbysund på Grønlands østkyst over Shetland, Færøerne og Island.

Foredraget omhandler blandt andet:
Hvorfor Grønland?
Hvordan vi fik tid?
Klargøring af båden og ¨valg af ekstra udrustning”.
Planlægning af turen samt vurdering og håndtering af risici.
Tydning af iskort, sejlads i tåge og isfyldt farvand, navigation i uopmålt farvand og weather routing.
Mødet med Grønland i fotos og flotte videoer.
The Arctic "Big Five": hvaler, isbjørn, isbjerge, gletsjere og midnatssol

Elsker du vind i håret, og har du eventyr i blodet?

 

 

Kom og få en oplevelse for livet og et stærkt fællesskab med andre unge, som sammen er passionerede om et fedt sejlermiljø - både under og efter dit efterskoleophold. Mød Lærke, som er en ildsjæl, efterskolelærer og underviser på Oure Efterskole Sejlads. Lærke har tidligere været ungdomslandsholdssejler i 29’erne og har været sejltræner siden 2011

Ny på vandet med Kuno Bonne

 

 

- Hør om Kunos indgang til både.
- Hvordan forbereder man sig bedst muligt?
- Hvilken båd skal man starte med?
- Hvad skal vedligeholdes og hvad kan man selv?
- Hvor finder man viden?
- Hvad koster det at drifte en båd?

Alene på havet – Fra Gast til Kaptajn

 

 

Hør en sejlerpiges foredrag om processen fra at købe en båd til at stævne ud på eventyr og vende hjem 1700 sømil rigere. Om at stævne ud som kaptajn med ansvar og nattevagter, skærgård og vintersejlads.

Hvordan kommer man overhoved afsted? Hvilke udfordringer opstår undervejs? Og hvad stiller man op med solosejladsens frihed og ensomhed?

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Ranum Efterskole College.

eSejlsport - fra værelset til OL

 

 

 

Siden 2018 har eSejlsport været en anerkendt del af World Sailing med Verdens Mesterskaber og Nations Cup.

På dette tidspunkt var det i manges sejlers øjne blasfemi at sammenligne et computerspil med sejlsporten. Men i 2021 besluttede IOC (Den Internationale Olympiske Committee) at anerkende “sports games” og forventer at gøre eSport til en officiel disciplin under den Olympiske Fane.

Mød Thomas Bjørn-Lüthi, ejer af computerspillet Play eSailing, eSports Rådgiver samt Olympic Virtual Series kommentator.

Og Lukas Mohr, Danmarksmester & Olympic Virtual Series vinder i eSejlsport samt sports sejler i KDY. De vil begge tage jer med på en rejse fra værelset til OL.

Hvad kan eSejlsport som sejlsport ikke kan?
Hvordan ser fremtiden ud i eSejlsport?
Kan eSejlsport rekruttere flere sejlere?

Myboatelectronics.com holder minikursus om elsikkerhed

 

 

 

Minikurset sætter fokus på elsikkerhed både under sejlads og i havn. Minikurset dækker alt det basale om elsystemet ombord og giver dig værktøjer til selv at gennemgå elsystemet og sørge for optimal elsikkerhed.

Du bliver blandt andet introduceret til bådens 12V system og hvilke forholdregler du bør tage når du arbejder med el ombord. Du lærer om bedste praksis for kabler, kabelsko, hovedafbryder og sikringer.

Derudover lærer du hvordan du bedst vedligeholder dine batterier så de holder i mange år. Med et overblik over elsystemet og viden om hvordan du optimerer elsikkerheden ombord kan du være med til at sænke risikoen for pludselig opstået brand, røgudvikling eller ødelagt udstyr.

Fra tanke til handling til køb af båd - Bådliv.dk

 

 

Det der startede som en tosset idé endte i, at Ann og hendes 3 børn købte en motorbåd, som de sejler i hver sommer.
Hør om overvejelserne inden, forberedelserne op til samt valg af motorbåd og hvordan de bruger den i dag.
Hvad gør man for at alle i familien får glæde af en båd? Og hvor svært er det lige at komme i gang, når man ikke aner noget som helst om at sejle?
Arrangeret i samarbejde med Bådliv.dk

Seatravel - Hent inspiration til oplevelser på floder og kanaler i Europa i lejet båd

 

 

Seatravel fortæller og viser billeder fra nogle af de forskellige destinationer, hvor man kan leje en flodbåd. En bådferie på Europas floder og kanaler, byder på den ideelle ferieform, hvor man stille og roligt glider gennem landskabet, mens oplevelserne kommer strømmende i møde.
Kom og se oplægget, som tager dig rundt i mange forskellige områder i Frankrig, Holland, Italien, England og Ungarn.

Fra grøn sejler til America's Cup på 10 år

 

 

Hvordan kan det lade sig gøre? Personen bag er Chresten Plinius, som fik sejlerglæden og passionen under et ophold på Oure Højskole, Sejlads. Det har drevet ham til 2 gange America's Cup, vundet Wold Match Race Cup og derudover har han sejlet med nogle af sejlsportsverdens helt legendariske skippere som Russell Coutts, Jesper Bank og Ed Barid.

Chresten giver svaret på hvordan, og ikke mindst hvilken dannelse denne rejse har givet ham, som muligheder videre i livet. Chresten Plinius er bosat i Ry og advokat i Trifork A/S. Chresten kender Skolerne i Oure særdeles godt og har selv gået på Oure Højskole som sejlelev tilbage i 1992. Siden da har Chresten været instruktør på skolerne og har også haft en karriere som elitesejler

FTLF Flotille til Ålandsøerne

 

 

FTLF arrangerede i 2022 en flotille til Ålandsøerne.

Kom og hør et foredrag fortalt af sejlerne Peter Holmgaard og Kim Baagø fra to af de deltagende både. Turen startede i Klintholm og tog deltagerne til, Karlskrona, Kalmar, Visby, Lauterhorn, Stockholm og Mariehamn på Ålandsøerne. Hør om sejladsplanlægning, oplevelser for anker og i havne, godt kammerat- og fællesskab samt hvorfor en deltagelse i en FTLF flotille kan være et godt og lærerigt springbræt til at få udlevet sine langtursdrømme.

Eksotiske destinationer og spændende sejladsoplevelser på Verdenshavene

 

 

Eksotiske destinationer og spændende sejladsoplevelser på Verdenshavene

Kirsten & Kim har været på 10 års langturssejlads i SOL, deres Beneteau First 42. Mange af sejladserne foregik på høje breddegrader, fra 80?N til 56? Syd.

 

Destinationerne har ofte været lidt ude af vejen, i forhold til ”havsejlernes hovedgade”. De er i virkeligheden mest til høje breddegrader, men Troperne har også budt på unikke oplevelser.

 

Kom med til Robinson Crusoe øen, Påskeøen, Gambier Islands og Hawaii. - Spændende og anderledes destinationer, som vil være ukendt for mange, men alligevel fortjener at blive lidt mere kendt i sejlerkredse.

Gør langturs-drømmen til virkelighed

 

 

Gør langturs-drømmen til virkelighed Det er ikke så svært. Har du lidt eventyr i blodet, båd i havnen og en drøm om at sejle længere end fra Gedser til Skagen, så kom og mød Foreningen til Langturssejladsens Fremme.

 

Alle kan gøre det – det sværeste er at tage sig sammen og tage det første skridt.

 

Selv startede de lidt i det små som grønne nybegyndere på FTLFs Gdansk Flotille i sommeren 2018, hvor vi planlagde og sejlede sammen med 14 andre langturssejlere til Tyskland og Polen. Og næste år gik turen så til Sognefjorden i Norge på vores HOT STUFF – en Bavaria Vision 42.

 

Langturssejlads kræver tid, tålmodighed og planlægning – til gengæld ligger eventyrene og venter derude – og der er mange af dem. I FTLFs flotiller hjælper vi hinanden.

 

Flotiller byder nemlig også på godt kammeratskab, masser af vidensdeling, en hel del humor og naturligvis ægte dansk hygge.

 

Vil du vide mere om hvordan DU/I kan starte livet som langturssejler – ja, så kik forbi FORENINGEN TIL LANGTURSEJLADSENS FREMME. v. Bodil Kofoed & Niels Christiansen & skibshunden Amarone.