Vi sætter kursen mod inspiration

Vi er i fuld gang med, at sammensætte et spændende og inspirerende foredrags-program til BOAT SHOW 2023. Herunder kan du se de foreløbige oplægs, som du kan se på messens to weekender.

Felix Smith og Anders Mundelin - Vind i sejlene

Lørdag den 25. februar kl. 14.45 og søndag den 26. februar kl. 14.00

De famøse røde bukser er blevet udødeliggjort i den seneste sæson af ’Klovn’. Men har du planer om at erhverve dig buksen, der kræver, du er sejlet over Atlanten, kan udsigten virke lang og besværlig. Derfor har Felix Smith og Anders Mundelin sat sig for at lette ankeret og lære at sejle.

Alt dette bliver veldokumenteret i en online programserie, hvor de bliver undervist af en lang række erfarne gæstekaptajner. Og du er inviteret med! Som seer er du med helt fra starten.

Udgangspunktet minder mest af alt om Allan Simonsens optræden i Vild med dans, mens slutresultatet gerne skal sende tankerne mod hans ageren på en fodboldbane.

Kort sagt – dette er sejlads for dummies. Programserien lanceres i forbindelse med BOAT SHOW 2023, hvor du kan møde Felix og Anders på scenen.

Her viser de fraklip, trailers osv. samt fortæller om deres rejse som helt grønne spejdere der gik ombord på en båd for at lære at sejle, mens de sejlede.

Mads (Blærerøven) Kristensen & de Gamle Sure Mænd

Scenen lørdag den 25. februar kl. 14.00 og lørdag den 4. marts kl. 14.00

Få et godt grin og måske lidt stof til eftertanke, når Danske Tursejlere og Mads Christensen med et glimt i øjet giver et kærligt klap bagi til det sejlende folk.

- Er "gamle sure mænd" en myte eller virkelighed i sejlerverden?
- Hvordan får vi åbnet døren i klubberne for flere kvinder, unge mennesker og landkrabberne?
 - Kan en skipper egentlig tillade sig at udstikke direkte ordrer ombord en båd i et moderne samfund?

Måske får vi svarene under foredraget. Det bliver i hvert fald sjovt, tankevækkende og det kommer helt sikkert ikke til at gå stille for sig.

Sheisthecaptain

- Singlehandsejler på dybt vand

Scenen fredag den 24. februar kl. 15.30 og lørdag den 25. februar kl. 11.45.

Et foredrag om at nørde, fare vild og finde ind til det allervigtigste - sin mavefornemmelse. Og om at turde lidt mere, drømme lidt højere og leve lidt friere.

Jeg købte en båd uden sejlererfaring eller viden om, hvad jeg gik ind til.

Og heldigvis for det, for ellers havde jeg nok ikke turde tage springet - og slet ikke alene! Kom og hør, hvordan jeg som landkrabbe har måtte lære alt - og om altid at gå all in på alle måder for at blive den kaptajn, jeg drømmer om at være.

Drømmen blev en hobby og siden en hel livsstil. Og nu har drømmen fået vokseværk. Jeg glæder mig til at dele min fortælling med jer!

Deleøkonomi til søs

Fredag den 24. februar kl. 13.15, lørdag den 25. februar kl. 12.30 og fredag den 3. marts kl. 13.15

Skipperi Danmarks direktør, Bo Hilding, fortæller om rejsen fra en tom mailboks og nogle finner med en god ide - til en flåde på over 40 både og 15.000 sejltimer om året, alene i Danmark.

Deleøkonomi er kommet for at blive - Det er bedre for vores økonomi, for miljøet og for udnyttelsen af vores ressourcer ... og for vores bekvemmelighed.

Hør en fortælling om hvordan Skipperi er blevet til, og hvad der driver virksomheden fra 5 robåde i Helsinki, til 500 både over det meste af verden.

Blå Oplevelser med Danske Tursejlere

Søndag den 26. februar kl. 11.45 og søndag den 5. marts kl. 11.45

Naturen langs de danske kyster rummer et utal af unikke eventyr, som mange danskere aldrig får oplevet.

Med Blå Oplevelser har Danske Tursejlere stablet et projekt på benene, som netop har til formål at få flere ud i den maritime natur, med særligt fokus på områderne omkring de 300 turbøjer.

Hør i dette foredrag om, hvordan du lettere kan finde inspiration til flere ”blå oplevelser”.

Drømme i sigte – mød Leonora og Sissel og hør om planerne for at sejle jorden rundt i fire år

Søndag den 26. februar kl. 14.45 og torsdag den 2. marts kl. 14.45

Sissel og Leonora, er to 24-årige piger med en uendelig nysgerrighed på vores blå planet. Den 9. juli 2023 slipper de fortøjningerne og sætter kursen mod de store verdenshave. De har en mission om at sejle jorden rundt for at finde de vildeste dive-sites i verden, og de har begge boet og arbejdet i udlandet på dykkerskoler.

"Da vi tog beslutningen om at sejle jorden rundt, for et år siden nu, havde vi hverken råd til en båd eller sejlererfaring til at sejle jorden rundt.

Vi vil gerne tage jer med i en fortælling om, hvordan det kan lykkes at stable et så omfattende projekt på benene, både økonomisk og praktisk, og ikke mindst hvorfor det er så piv vigtigt at vi lytter til vores hjerter og går benhårdt efter drømmene. Uanset hvor urealistisk de synes
". 

Med SY Arctic Challenge til Grønland

Scenen søndag den 5. marts kl. 14.45

Kom og hør om familien Vaupel Andersens 3 måneders togt til Scoresbysund på Grønlands østkyst over Shetland, Færøerne og Island.

Foredraget omhandler blandt andet:
Hvorfor Grønland?
Hvordan vi fik tid?
Klargøring af båden og ¨valg af ekstra udrustning”.
Planlægning af turen samt vurdering og håndtering af risici.
Tydning af iskort, sejlads i tåge og isfyldt farvand, navigation i uopmålt farvand og weather routing.
Mødet med Grønland i fotos og flotte videoer.
The Arctic "Big Five": hvaler, isbjørn, isbjerge, gletsjere og midnatssol

Ny på vandet med Kuno Bonne

Lørdag den 4. marts kl. 14.45 og søndag den 5. marts kl. 14.00

- Hør om Kunos indgang til både.
- Hvordan forbereder man sig bedst muligt?
- Hvilken båd skal man starte med?
- Hvad skal vedligeholdes og hvad kan man selv?
- Hvor finder man viden?
- Hvad koster det at drifte en båd?

Minikursus om elsikkerhed:

Sådan checker du bådens elsystem og opnår bedre elsikkerhed ombord

Fredag den 24. februar kl. 14.00, lørdag den 25. februar kl. 11.00, søndag den 26. februar kl. 11.00, torsdag den 2. marts kl. 14.00, fredag den 3. marts kl. 14.00, lørdag den 4. marts kl. 11.00 og søndag den 5. marts kl. 11.00.

Minikurset sætter fokus på elsikkerhed både under sejlads og i havn. Minikurset dækker alt det basale om elsystemet ombord og giver dig værktøjer til selv at gennemgå elsystemet og sørge for optimal elsikkerhed.

Du bliver blandt andet introduceret til bådens 12V system og hvilke forholdregler du bør tage når du arbejder med el ombord. Du lærer om bedste praksis for kabler, kabelsko, hovedafbryder og sikringer.

Derudover lærer du hvordan du bedst vedligeholder dine batterier så de holder i mange år. Med et overblik over elsystemet og viden om hvordan du optimerer elsikkerheden ombord kan du være med til at sænke risikoen for pludselig opstået brand, røgudvikling eller ødelagt udstyr.

Fra tanke til handling til køb af båd - Bådliv.dk

Scenen fredag den 3. marts kl. 14.45, lørdag den 4. marts kl. 11.45 og søndag den 5. marts kl. 12.30

Det der startede som en tosset idé endte i, at Ann og hendes 3 børn købte en motorbåd, som de sejler i hver sommer.
Hør om overvejelserne inden, forberedelserne op til samt valg af motorbåd og hvordan de bruger den i dag.
Hvad gør man for at alle i familien får glæde af en båd? Og hvor svært er det lige at komme i gang, når man ikke aner noget som helst om at sejle?
Arrangeret i samarbejde med Bådliv.dk

Seatravel - Hent inspiration til oplevelser på floder og kanaler i Europa i lejet båd

Scenen fredag den 24. februar kl. 14.45, fredag den 3. marts kl. 15.30 og lørdag den 4. marts kl. 15.30

Seatravel fortæller og viser billeder fra nogle af de forskellige destinationer, hvor man kan leje en flodbåd. En bådferie på Europas floder og kanaler, byder på den ideelle ferieform, hvor man stille og roligt glider gennem landskabet, mens oplevelserne kommer strømmende i møde.
Kom og se oplægget, som tager dig rundt i mange forskellige områder i Frankrig, Holland, Italien, England og Ungarn.

FTLF Flotille til Ålandsøerne

Scenen lørdag den 25. februar kl. 15.30 

FTLF arrangerede i 2022 en flotille til Ålandsøerne.

Kom og hør et foredrag fortalt af sejlerne Peter Holmgaard og Kim Baagø fra to af de deltagende både. Turen startede i Klintholm og tog deltagerne til, Karlskrona, Kalmar, Visby, Lauterhorn, Stockholm og Mariehamn på Ålandsøerne. Hør om sejladsplanlægning, oplevelser for anker og i havne, godt kammerat- og fællesskab samt hvorfor en deltagelse i en FTLF flotille kan være et godt og lærerigt springbræt til at få udlevet sine langtursdrømme.

Eksotiske destinationer og spændende sejladsoplevelser på Verdenshavene

Scenen lørdag den 4. marts kl. 12.30

Eksotiske destinationer og spændende sejladsoplevelser på Verdenshavene

Kirsten & Kim har været på 10 års langturssejlads i SOL, deres Beneteau First 42. Mange af sejladserne foregik på høje breddegrader, fra 80?N til 56? Syd.

 

Destinationerne har ofte været lidt ude af vejen, i forhold til ”havsejlernes hovedgade”. De er i virkeligheden mest til høje breddegrader, men Troperne har også budt på unikke oplevelser.

 

Kom med til Robinson Crusoe øen, Påskeøen, Gambier Islands og Hawaii. - Spændende og anderledes destinationer, som vil være ukendt for mange, men alligevel fortjener at blive lidt mere kendt i sejlerkredse.

Gør langturs-drømmen til virkelighed

Scenen søndag den 26. februar kl. 12.30

Gør langturs-drømmen til virkelighed Det er ikke så svært. Har du lidt eventyr i blodet, båd i havnen og en drøm om at sejle længere end fra Gedser til Skagen, så kom og mød Foreningen til Langturssejladsens Fremme.

 

Alle kan gøre det – det sværeste er at tage sig sammen og tage det første skridt.

 

Selv startede de lidt i det små som grønne nybegyndere på FTLFs Gdansk Flotille i sommeren 2018, hvor vi planlagde og sejlede sammen med 14 andre langturssejlere til Tyskland og Polen. Og næste år gik turen så til Sognefjorden i Norge på vores HOT STUFF – en Bavaria Vision 42.

 

Langturssejlads kræver tid, tålmodighed og planlægning – til gengæld ligger eventyrene og venter derude – og der er mange af dem. I FTLFs flotiller hjælper vi hinanden.

 

Flotiller byder nemlig også på godt kammeratskab, masser af vidensdeling, en hel del humor og naturligvis ægte dansk hygge.

 

Vil du vide mere om hvordan DU/I kan starte livet som langturssejler – ja, så kik forbi FORENINGEN TIL LANGTURSEJLADSENS FREMME. v. Bodil Kofoed & Niels Christiansen & skibshunden Amarone.

Skolerne i Oure

Scenen lørdag den 25 februar kl. 13.15, søndag den 26 februar kl. 13.15, lørdag den 4. marts kl. 13.15 og søndag den 5 marts kl. 13.15 

Mere info kommer her

... og der er flere foredrag på vej!