Rummelige skønheder med motor og sejl på Boat Show Denmark

Siim Båd & Motor og Luffe Yachts oplever søgning mod de større både - det afspejler sig på Boat Show Denmark

Selv om tiderne er lidt usikre, så er interessen for de større bådtyper ikke forsvundet - sådan lyder meldingen fra både Siim Båd & Motor fra Silkeborg og Kolding-værftet Luffe Yachts forud for forårets Boat Show Denmark i Fredericia.

- Vi oplever faktisk en god søgning mod de lidt større motorbåde. Der er en kundekreds, som ikke skal spørge nogen, før de køber, og de vil gerne have god plads og komfort, fortæller Peter Fris, bådkonsulent hos Siim, som er en af Danmarks største motorbådsforhandlere.

Tendensen vil også afspejle sig på midtjydernes stand: - Vi har en stor stand med mange store både. Det bliver noget af det tunge skyts fra de store værfter, vi kører frem - og jeg forventer, vi præsenterer mindst syv motorbåde fra 30 fod og op, konstaterer Peter Fris.

Siim byder blandt andet på Danmarkspremiere på familiecruiseren Aquador 300 HT, og så kan publikum kigge nærmere på en bred buket af Nimbus-bådtyperne op til 40 fod, samt Flipper 900 ST, 900 DC og sandsynligvis 800 DC.

- Vi laver også en afdeling med vores hollandske Maxima tenderbåde i størrelser fra seks til otte en halv meter. Der bliver noget for enhver smag, lejlighed og pengepung, lover Peter Fris.

Luffe 40.20 har vind i sejlene

På sejlsiden kan publikum blandt andet gå ombord i Luffe Yachts' nyeste 40-fods båd: - Vi kommer til Fredericia med vores Luffe 40.20, som ikke har været udstillet før. Det er en markant moderniseret udgave af den populære 40.04 med blandt andet større ståhøjde, dobbelt rat, hækklap der kan køres ned, skrogvinduer og meget andet, siger indehaver Oluf Jørgensen.

Kolding-værftet har haft rigtig travlt de seneste år, og det er, trods de lidt usikre tider, fortsat ikke de mindste bådtyper, kundeinteressen koncentrerer sig om:

- En båd som 40.20'eren har en god størrelse og er den bådtype, der har mest vind i sejlene lige nu. Så vi glæder os til at vise den frem på bådudstillingen og generelt fortælle om vores arbejde med materialer og specialbyggede både, siger Oluf Jørgensen.

Der er allerede flere end 160 udstillere på listen til forårets Boat Show Denmark, som foregår over to weekender, 24.-26. februar og 2.-5. marts 2023.


YDERLIGERE OPLYSNINGER: Kontakt Messechef Lars Søndergaard, MESSE C, tlf: 75922566, mail: ls@messec.dk