Bådbranchens nestor har nyheder med til Boat Show


Danmarks store indendørs bådudstilling er en uundværlig del af bådbranchens fødekæde, mener Henrik Reese, som præsenterer tre Danmarkspremierer.

I mere end fem årtier har Henrik Reese været professionel bådhandler, og lige så længe har han udstillet på det traditionsrige Boat Show i Fredericia. - Der er nok ikke ret mange andre, som har været med lige fra starten, smiler den 76-årige sønderjyde, som har set branchens op- og nedture igennem sin lange karriere med Reese Marin.

- Boat Show er helt uundværlig, selv om branchen og dermed udstillingens rolle har ændret sig. Der er sket en konsolidering, så vi er færre, men mere robuste forhandlere, som har optimale faciliteter og egne udstillinger, påpeger Henrik Reese, som har 3600 kvadratmeter under tag til opbevaring og udstilling af både på havnen i Aabenraa.

- Så fra min stol handler bådudstillingen i dag mindre om direkte salg og mere om at præsentere nyheder og vise flaget. Vores egen udstilling er ikke så meget værd uden en stor, fælles udstilling til at få folk ind i folden - det er et løfteværktøj for os. På Boat Show møder jeg altid mange nye mennesker, som jeg ellers ikke ville få at se i min egen butik. Vi får en snak, bygger en relation, og så kigger de forbi Reese Marin i Aabenraa.

Fantastisk og inspirerende miljø

- En indendørs bådudstilling er også unik derved, at publikum på én dag kan sammenligne bådene. De kan for eksempel kigge på vores bådmodel, og så gå over og sammenligne tilsvarende hos Nimbus eller Bavaria etc. Det vil ikke kunne lade sig gøre på samme måde ved firmaernes egne lokale udstillinger, uden at køre rundt fra by til by. Og så er der bare hele stemningen - det er et fantastisk og inspirerende miljø at være i, også for nye sejlere, siger Henrik Reese, som også møder mange af sine tyske kunder i Fredericia.

Henrik Reese ville meget gerne have præsenteret sejlbådsnyheder fra Hanse, Dehler og Moody, men leveringsvinduerne passer desværre ikke med Boat Shows’ termin. - Til gengæld kan vi præsentere den nye Targa 32 Aft Door Coupe, som vises indendørs for første gang noget sted. Den ligger omkring fire millioner kroner og leveres direkte fra værftet til messen. Så har vi også Danmarkspremiere på Marex 330 Scandinavia, som blev årets båd i Europa i 2022, samt premiere på den tyske nyhed fra Hanse, RYCK 280, fortæller Henrik Reese.

Den garvede bådhandler og sejlsportspersonlighed er stadig CEO i Reese Marin, men han har overdraget ejerskabet til sønnen Kasper Reese og Service Manager Michael Hohmann. - Men jeg har ansættelseskontrakt en halv snes år endnu, så jeg skal selvfølgelig med til Boat Show Denmark de næste mange gange også, fastslår han med et smil.

Der er flere end 190 udstillere på listen til forårets Boat Show Denmark, som foregår over to weekender, 24.-26. februar og 2.-5. marts 2023.