Palby viser nyheder og uddeler pris på Boat Show Denmark


Fredag den 24. februar går det løs med Danmarks store bådudstilling, hvor de op imod 30.000 besøgende blandt andet kan møde en af landets største grossister indenfor bådudstyr, Palby Marine.

Forleden landede Palby Marines 2023-katalog fra trykkeriet med knap 800 sider og cirka 15.000 varenumre. Helt så mange har Kolding-firmaet ikke med til Boat Show i Fredericia, men der bliver ikke desto mindre nok at se på, fortæller marketingtovholder Christina Rosenkvist.

- Som grossist har vi ikke direkte salg på standen, men vi laver en række "udstillings-øer", hvor vi viser de mest spændende produkter og nyheder fra over 30 udvalgte brands. Det gælder blandt andet nyheder fra ePropulsion elmotorer.

Der er ingen tvivl om, at elmotorer er fremtiden; det oplever vi også på messer i udlandet. Det er et område, folk faktisk er klar til at investere i, og vi har modeller fra cirka 8.500 kroner op til omkring 78.000 kroner, oplyser Christina Rosenkvist.

Hun tilføjer, at det grønne og bæredygtige tema går igen i andre af Palbys produkter:

- Vi præsenterer blandt andet et lækkert Gill sejlersæt, hvor 98 procent af jakke og buks er fremstillet af materialer fra genvundne plastflasker eller genbrugsfibre, og også International's B-Free bundmaling, som er miljøvenlig i særklasse.

Det nyeste indenfor gps, søkort, plotter, ekkolod etc. fra B&G, Lowrance og Simrad bliver naturligvis også at finde, lige som man kan kigge nærmere på køleskabe og kølebokse fra tre producenter samt en bred vifte af bådudstyr fra Palbys eget mærke 1852.

Man kan også opleve en nyhed fra Hurley Marine, nemlig en smart holder og talje-anordning til at få en vandscooter eller lignende fra vandet og op på bådens badebro. - Vi indretter også et værkstedsmiljø, med polermaskiner, pumper, smøring, olie og så videre, beretter Christina Rosenkvist.

Et skulderklap med Palby-prisen

Palby Marine står i øvrigt også bag Palby-prisen på 10.000 kroner, som uddeles på Boat Show den 25. februar som et skulderklap og anerkendelse til en aktør, der gør en positiv forskel for bådbranchen.

Årets nominerede er Helsingør Sejlklub (for initiativet Sjælland Rundt Sailing Week), Danske Tursejlere (for deres evne til at samle tursejlerne) og Dansk Søredningsselskab (for at skabe sikkerhed og tryghed til søs).

Det er sejlerfolket selv, der via en afstemning bestemmer, hvem der skal løbe med prisen, som tidligere er gået til Tempo Bådsalg og Hou Maritime Efterskole.

Så efter fire års Boat Show-pause på grund af corona hersker forventningens glæde i Kolding-firmaet: - Vi glæder os så meget til at "komme på græs igen", og vi kan fornemme på sejlerne, at de også glæder sig helt vildt til at komme på messe igen - så vi forventer rigtig god stemning og et flot besøgstal, slutter Christina Rosenkvist.

Der er flere end 190 udstillere på listen til forårets Boat Show Denmark, som foregår over to weekender, 24.-26. februar og 2.-5. marts 2023.