Nye sejlere skal tages i hånden på Boat Show

Bådudstillingen i Fredericia skal medvirke til at fastholde fremgangen i den maritime branche, mener formanden for Skib & Båd, Jens Quorning

Siden 1967 har Quorning Boats bygget de eksklusive Dragonfly trimaraner, og i de forgange 55 år har virksomheden naturligt nok set op- og nedgangstider i branchen. 

Men ifølge direktør Jens Quorning - som også er formand for brancheforeningen Skib & Båd - skal man alligevel mange år tilbage for at matche det boom i branchen, som coronatiden har været med til at skabe.

- Man må sige, at "den blå danske hylde" er virkelig blevet enormt populær, også hos de yngre generationer. Folk vil gerne på vandet, og det gælder lige fra små SUP-boards til store sejl- og motorbåde.

Branchen har fået et enormt boost, som vi slet ikke havde set komme før pandemien, konstaterer direktøren. I foråret forlod Dragonfly nummer 1000 værftet i Skærbæk ved Fredericia, og de fyldte ordrebøger fortæller, at mange flere er på vej.

- Jeg er sikker på, at branchens fremgang også vil manifestere sig på næste Boat Show i Fredericia. Men det er vigtigt, at vi byder alle de nye ansigter varmt velkommen, både i dagligdagen og på bådudstillingen. Jeg ved, at der fra Boat Shows side vil være en række tiltag og aktiviteter, som skal bidrage til at favne de nye kundegrupper, og det er meget positivt, understreger Jens Quorning, som blandt andet får Nordisk premiere på den helt nye Dragonfly 40 Carbon Performance.

En god start på sæsonen
Hos en af landets største marinebutikker, ShipShape på Rungsted Havn, har de også mødt de mange nye sejlere, og direktør og indehaver Martin Rasmussen glæder sig til at udvide bekendtskabet på den flydende bådudstilling i Ishøj og på Boat Show i Fredericia.

- De nye sejlere vil vi naturligvis rigtig gerne have i tale - og overordnet har vi en forventning om mindst at matche vores resultat på sidste Boat Show, samt at få en god start på vores sæson, siger han.

I samarbejde med kerneleverandørerne byder ShipShape på en stor udstyrsstand i Fredericia. Rungsted-firmaet er også importør og forhandler af bådmærkerne Cranchi, Dufour og Rhea, men som i mange andre brancher er forsyningssituationen en udfordring i øjeblikket. Martin Rasmussen regner dog med at kunne præsentere en 30 fods Cranchi i Fredericia, oplyser han.

Martin Rasmussen regner dog med at kunne præsentere en 30 fods Cranchi i Fredericia.
Foto fra www.cranchi.com/en/yachts/e30-endurance

Direktøren lægger ikke skjul på, at forsyningskæden samt stigende rente og inflation giver lidt skyer i horisonten i en konjunkturfølsom branche, men alligevel - eller måske netop derfor - er det vigtigt, at branchen viser flaget og byder både nye og eksisterende sejlentusiaster varmt velkommen på Boat Show, understreger han.

Fredericia Boat Show finder sted den 24.-26. februar og 2.-5. marts 2023 i MESSE C Fredericia. Se mere på www.boatshow.dk.

YDERLIGERE OPLYSNINGER:
Messechef Lars Søndergaard, MESSE C, tlf: 75922566, mail: ls@messec.dk