Landkrabber og søstjerner gæster scenen på Boat Show Denmark

 

Sceneprogrammet på Boat Show Denmark byder på eventyr, underholdning, inspiration og konkrete tips til både nybegyndere og garvede sejlere


Selv om kulde og sne har sit tag i landet i disse dage, så kan bådfolket godt begynde at glæde sig til Boat Show Denmark, som allerede om godt to måneder byder indenfor til den ultimative start på sejlersæsonen.

Over to weekender står 160 udstillere klar med de nyeste sejl- og motorbåde, fartøjer og grej til vandsport og fiskeri, bådudstyr og meget andet - men det er ikke det eneste, de besøgende kan se frem til.

Boat Show Denmark byder nemlig også på et omfattende sceneprogram, hvor kendte og kompetente navne giver inspiration, viden og oplevelser videre til publikum.

Det gælder blandt andre Mads "Blærerøven" Christensen, som leverer en kærlig opsang til det sejlende folk. Er "gamle sure mænd" myte eller virkelighed i sejlermiljøet, og hvordan åbner man dørene for de unge, de nye og kvinderne rundt om i klubberne? Det er nogle af de emner, han tager under behandling på sin vanlige underholdende og småprovokerende facon.

Mød også advokaten Chresten Plinius, som blandt andet fortæller om, hvordan han via et ophold på Oure Højskole fik passionen for konkurrence-sejlsport, og hvordan det har formet ham. Chresten Plinius har to gange deltaget i America's Cup, vundet Wold Match Race Cup og har sejlet med legender som Russell Coutts, Jesper Bank og Ed Baird.

Sejlads for dummies


For den store gruppe af nye sejlere, som ikke mindst coronatiden skabte, bliver der også masser af indlæg og foredrag, de kan spejle sig i på scenen.

Det gælder blandt andet tv-vært Felix Smith og Anders Mundelin, der fortæller om tilblivelsen af online-programserien "Vind i sejlene", som søsættes netop i forbindelse med Boat Show 2023.

Det handler om "sejlads for dummies" - kan makkerparret gå fra at være landkrabber til søstjerner gennem intensiv undervisning?

Tv-handymanden Kuno Bonne er også ny på vandet - han har erhvervet sig en 20 år gammel Beneteau-sejlbåd, og han fortæller om de overvejelser om anskaffelse, omkostninger, kundskaber og vedligehold, man har som sejlermæssig novice.

Samme tema anslår Ann Riemer-Jeppesen, som beretter om at forvandle en "tosset ide" til handling og anskaffe sig en motorbåd.

Publikum kan naturligvis også opleve fascinerende indlæg om eventyr på verdenshavene. De to 24-årige veninder Leonora og Sissel indvier publikum i arbejdet med den flerårige jordomsejling, de stævner ud på til sommer.

Kirsten Thomsen og Kim Bork Mathiesen har i hele 10 år været på langfart i deres båd Sol, og de deler ud af deres oplevelser fra eksotiske destinationer, mens familien Vaupel Andersen skildrer deres togt til Østgrønland. Bliver man inspireret af de fantastiske fortællinger, så er Foreningen Til Langtursejladsens Fremme på scenen med gode råd til, hvordan man gør drømmen til virkelighed.

Der er mange flere gode indlæg at glæde sig til i Fredericia - se hele programmet her