Fjernstyrede droner kan optage det meste mellem himmel og jord. Kvaliteten af optagelserne er forbedret markant igennem de seneste 10 år, men udfordringen har altid været flyvning i nærheden af vand. Droner er nemlig ikke vandtætte, eller er de?

Svaret er ja, når man besøger smaabaadsnyt.dk på stand E-4107 på årets Fredericia Boat Show. På standen udstilles nemlig de banebrydende SplashDrones fra SwellPro.

SwellPro startede i 2013 med at udvikle vandtætte droner, da stifteren Eric Hu oplevede en drone crashe i vandet i Caribien.

Det lagde grund for en af de største innovationer i droner til almindelige forbrugere. Vandtætte droner som alle kan bruge. SwellPro har siden udviklet to forskellige dronetyper, der kan bruges til stort set alle aktiviteter på og omkring vand.

Vandsport

SwellPro droner er flydende, så selvom man står på et paddleboard, kan man sagtens lande og lette uden at miste sin drone. Smid blot dronen i vandet og start flyvning. Dronen kan følge positionen, så man kan filme sig selv, imens man sejler eller svømmer. Når man er færdig med at forevige sin aktivitet, kan man blot lande dronen i vandet og samle den op.

Som den første producent i verden har SwellPro nu også en vandtæt controller til den nyeste drone. Da controlleren har en integreret skærm, skal man altså heller ikke risikere sin telefon eller tablet for at optage video på vandet.

Redning

SwellPro har også udviklet flere systemer til redning på vand. Den mest åbenlyse er eftersøgning. Dronerne er hurtige at sende i luften, så man kan afsøge store områder på kort tid. I flere lande bliver SwellPro brugt af beredskabstjenester for hurtig eftersøgning.
På SplashDrone 3+ har man også mulighed for at tilkoble en redningsvest, som kan droppes til en nødstedt på vandet.

Fiskeri

En af de store trends blandt fiskere er dronefiskeri. Men sporten er udfordret med flere risici, bl.a. at den drone man bruger, kommer for tæt på vand, eller på anden måde har brug for at lande. Det har kostet mange droner livet, da traditionelle droner synker, så snart de kommer i kontakt med vand.

SwellPro SplashDrone 3+ er det perfekte redskab til dronefiskeri, da man kan købe en decideret drop-funktion til den. Det betyder, at man kan spænde agnen på, flyve ud og finde fiskestimen, droppe agnen og flyve retur.

Videokvalitet

Begge SwellPro’s droner optager video i 4K med 30FPS, og optager billeder i min. 12MP. Kameraet er udviklet med Sony CMOS sensor, og er bygget specifikt til den enkelte drone. Dermed er der ingen integrationsudfordringer. Dronernes kameraer har desuden wifi, så man kan nemt ændre indstillingerne via den medfølgende app.

Dronerne er udstillet hos smaabaadsnyt.dk på stand E-4107, hvor der også vil være yderligere materiale tilgængeligt. På Boat Show kan man også bestille dronerne til en god messepris hos MarineXperten, stand A-1026.