En af debutanterne på Boat Show – Yacht Management Group (YMG) fra Tyskland – mødte stor interesse fra de besøgende hele den første weekend.

Det er så også udstillingens største og dyreste båd, de præsenterer, nemlig en 49 fods Elling E4 med et prisskilt på omkring 6,5 millioner kroner fuldt udstyret.

Den flotte yacht er sejlet fra værftet i Aalst, Holland, til Skærbæk syd for Fredericia, hvor den blev afhentet af en specialtransport.

Undervejs på den tre dage lange tur, hvor den spritnye båd virkelig blev testet i barsk vejr, var yachten en tur forbi Als – ejeren af båden er nemlig fra Sønderborg.

Alex Bahn fra YMG har fået et rigtig godt indtryk af Fredericia Boat Show, og han glæder sig til ”anden halvleg”, som starter torsdag.

- Det er en rigtig flot udstilling, og de besøgende er meget venlige og virker generelt mere ”professionelle” og vant til sejlads end eksempelvis i Düsseldorf, siger Alex Bahn.

Elling E4 er godkendt og klar til langturssejlads på verdenshavene. Men den er også designet således, at den kan gå under broerne på de europæiske floder – blandt andet fordi radar/antenne etc. kan fældes ned elektrisk med et enkelt tryk.

Den nu sønderjyske yacht har en motor på 435 hk samt et separat backupsystem på 30 hk.