Carver Yachts Scandinavia ApS præsenterer på Fredericia Boat Show det sidste nye inden for alarm og overvågning til båden, nemlig SmartBoat systemet fra danske Granberg Electronics.

Med dette system kan man styre og overvåge alle de vigtigste funktioner i båden, samtidig med at den er godt beskyttet af et elegant alarmsystem, som indeholder både rumfølere, dørkontakter, sirener, fjernbetjening med mere – alt sammen kontrolleret og styret via en app på telefonen.

Med systemet har man også mulighed for at overvåge bådens batterispænding, indtrængende fugt, væskeniveauer, fejl på landstrøm, ladestrøm og meget andet. Det hele er pakket og klar til brug. Man scanner blot den vedlagte stregkode, så er app’en installeret på telefonen, og det hele er opsat således, at alle enheder i systemet er genkendt og koblet sammen.

Herefter placerer man kontakter og rumfølere, hvor man ønsker det – det hele er trådløst. Til slut sættes kontrolenheden til batteriet eller en 12V kontakt på båden – og systemet er klar til brug.

Man kan altid følge enhederne via app’en, uanset hvor man befinder sig, så man eksempelvis løbende kan se batterispænding og dermed foregribe manglende strøm på batterier, køleskab med videre.

En GPS tracker er også en del af systemet, som er bygget op omkring individuelle moduler, man kan vælge til eller fra, alt efter ønsker og behov.

Det hele er dansk produceret til maritimt brug og er helt trådløst, bortset fra hovedenheden, som sættes til bådens 12V system.

Hos Carver Yachts Scandinavia har man valgt at installere systemet på alle nye både af mærkerne Carver og Sessa, som leveres efter 1. januar 2019.

Systemet vises på den Sessa C38, som udstilles på Boat Show i Fredericia, og der vil også være en repræsentant fra Granberg Electronics til stede i hele messeperioden.